Laser

Laser används vi i många estetiskabehandlingar

Laser används både inom kirurgi och estetik. De flesta som kommer till oss tror att laser bara används vid behandling av kärl eller för att ta bort hår. Men så är inte fallet, lasern använder vi framgångsrikt inom fler områden, exempelvis i ansiktet för att tighta till huden och reducera rynkor. Dessutom använder vi laser inom många av våra mer medicinska behandlingar, så som att avhjälpa vid snarkning eller inkontinens.

Vi använder laser i följande behandlingar:

Om du är intresserad av någon av behandlingarna är du varmt välkommen på en konsultation.

BOKA KONSULTATION

Hur fungerar laser?

Lasern sänder ut fotoner som är i fas med varandra. Dessa är riktade i en smal väldefinierad ljusstråle i en enda våglängd. Laser skiljer sig därmed från IPL och annat ljus som sänder ut fotoner i alla riktningar och över ett brett elektromagnetiskt spektrum (olika våglängder). Därför kan Lasern koncentreras till en liten yta och blir därmed mycket intensivare. Beroende på vad vi ska behandla med laser använder vi olika mycket energi och olika våglängder.

Att tänka på vid laserbehandling

Eftersom laser är en ljusbehandling är det viktigt att du inte äter läkemedel som gör dig ljuskänslig, exempelvis antibiotika och vissa p-piller. En annan viktig aspekt när du går på lasebehandling är att du måste undvika solen. Du får inte vara solbränd i hyn när vi behandlar dig och du måste undvika solen i ca 4 veckor efter behandlingen.

Bästa lasersystemet för estetiskbehandling

Vi använder ett lasersystem från Fotona som heter Dynamis. Fotona är en av världens största och äldsta lasertillverkare med mer än 50 års erfarenhet. Fotonas lasersystem hittar man bland annat på svenska universitetssjukhus och hos många kända hudläkare och plastikkirurger.

Fotona Dynamis – Aesthetic Industry Award 2018

LASER- FOTONA DYNAMIS - AESTHETIC INDUSTRY AWARD 2018

Dela:

Du kanske också gillar