Vårtor

vårtor kan behandlas med laser

Vårtor är ett otyg som de flesta av oss drabbas av någon gång under livet. Det är ett virus som orsakar vårtorna och det läker ofta ut av sig själv, men ibland tar det väldigt lång tid. Vi behandlar vårtor med laser och det krävs i regel 4 behandlingar för att bli av med vårtorna. Hos oss kan du behandla

  • Fotvårtor
  • Vårtor på händerna

PRIS: 800:- / behandling

BOKA TID

Vårtor som behandlas med laser, hur går det till?

Eftersom själva vårt viruset inte går att behandla behöver det läka ut av sig själv. Så det som vi behandlar med laser är själva vårtan. Detta gör vi genom att vi riktar en kraftull laserstråle direkt mot din vårta. Detta kommer göra att din vårta blir ordentligt skadad. Detta kan göra ont. Smärtan är intensiv men väldigt kort. Om du har du flera vårtor så upprepar vi proceduren och skjuter ett skott på nästa vårta också vidare.

De närmsta dagarna efter behandlingen kommer du att vara lite öm i det behandlade området. Efter ett par veckor kommer du att se resultatet av din behandling.

Vad är vårtor?

En vårta kan se lite olika ut och detta beror på vilket vårtvirus du smittas av och var på kroppen vårtan sitter. Det finns nämligen jättemånga olika typer av vårtvirus (HPV), över 100 stycken. Hos oss på Veritaskliniken behandlar vi som sagt främst vårtor på händer och fötter. Dessa vårtor är vanligtvis runda och utåtbuktade samt hudfärgade med svarta prickar i mitten. Ofta har de även en lite hårdare kant men är mjukare och skrovligare in mot mitten.

Hur blir man smittad?

Vårtviruset är väldigt är smittsamt och smittar vid hudkontakt eller kontakt med material som varit i direktkontakt med vårtan. För att du ska kunna bli smittad ska du ha en försvagning i din hud, ett sår eller en spricka. När viruset kommer i kontakt med den skadade hudytan kan det få fäste. Du är nu smittad men kan ännu inte se någon vårta. Det tar nämligen ganska långtid innan själva vårtan bildats. En del som blir smittade får inga vårtor alls men bär ändå på viruset. För att undvika att bli smittad ska du tänka på att viruset trivs särskilt bra i varma och fuktiga miljöer.

  • Använd badtofflor i simhallar och duschrum
  • Undvik direkt kotakt med vårta om du har sår eller sprickor i din hud
  • Dela inte handduk, vantar, strumpor med den som har vårtor

Måste man behandla vårtor?

Vårtor är inte farliga och det går utmärkt att leva med dem. Vårtviruset läker ut av sig själv men det tar lång tid i värsta fall flera år. De som kommer till oss på behandling gör detta för att de upplever dem som missprydande eller att de sitter på ett ställe där de skapar smärta eller obehag.

Dela:

Du kanske också gillar