Permanent Hårborttagning (reducering)

permanent hårborttagning med IPL

Permanent hårborttagning är en behandling för dig som upplever att delar av din kroppsbehåring besvärar dig. Generande hårväxt, inåtväxande hårstrån eller bara trött på att raka dig, anledningarna till att ta bort oönskad hårväxt kan vara många. Vi kan behandla de flesta som söker sig till oss. När du kommer till oss börjar vi med att konsultera dig.

 • Mindre område, t ex armhålor, bikinilinje, mustasch, magsträng
  800 kr, 1 behandling
  3200 kr, 5 behandlingar
 • Medelstort område, t ex del av rygg, lår, underben, armar, ansikte
  1800 kr, 1 behandling
  7000 kr, 5 behandlingar
 • Stort område, t ex hel rygg, hela ben
  3000 kr, 1 behandling
  10000 kr, 5 behandlingar
 • Hel kropp
  7000 kr, 1 behandling
  25000 kr, 5 behandlingar

BOKA TID

Hur fungerar hårborttagning med IPL?

För att förstå hur behandlingen fungerar behöver vi börja med att förklara hur tillväxten av hår fungerar. Det du kan se med blotta ögat är själva hårstråt som sticker upp ur huden. Men hårstråts liv har sin början nere i huden, där hårsäcken finns. Man kan dela in hårstråets livscykel i tre delar

 • Växtfas
 • Vilofas
 • Övergångsfas

Under växtfasen har hårstråt kontakt med roten vilket gör att håret växer. I vilofasen sitter hårstråt fortfarande fast men den har tappat kontakt med roten. I övergångsfasen släpper hårstråt och trillar av. När övergångsfasen är över går hårsäcken in i en ny växtfas och proceduren börjar om.

Själva hårstråt består av döda celler och är hårt keratin. Ditt hårstrå har tre lager där mellanlagret är det som ger håret styrka och färg. Färgen är melanin även kallat pigment.

Lägg nu växtfasen och hårfärg på minnet så ska vi gå vidare och förklara hur en IPL behandling fungerar.

När vi behandlar dig med IPL (intensivt pulserande ljus) använder vi oss av korta säkra ljus pulser som vi skjuter mot din hud. Metoden bygger på att ljuset absorberas av melanin (färgpigmentet) som finns i ditt hår.  När IPL-ljuset fångas upp av melanin bildas värme. Värmen i sin tur skadar hårsäcken om håret befinner sig växtfasen. När hårsäcken blir skadad kan den inte producera ett nytt hårstrå.

Det är ungefär 20% av hårstråna som befinner sig i växtfasen samtidigt. Därför kan endas 20% av hårstråna reduceras vid varje behandlingstillfälle. Beroende på hur ”hår fri” du vill bli anpassas antalet behandlingar.

Direkt efter behandlingen kan du bli lite rödprickig, detta lägger sig inom ett par dagar. Efter ca  2-3 veckor kommer du att tappa de skadade hårstråna och nu börjar du se resultatet av din permanenta hårborttagning.

Vem är lämplig för permanent hårborttagning med IPL?

 • Ljus hy med mörka hårstrån är den bästa kandidaten för att få ett bra resultat på kort tid.
 • Mörkare hy med mörka hårstrån går utmärkt att behandla. Men det krävs ofta fler behandlingar eftersom vi måste vara mer försiktiga för att inte bränna dig.
 • Ljus hy med ljusa hårstrån går också att behandla men det krävs ofta fler behandlingar då hårstråna inte absorberar värme lika lätt som mörka hårstrån.

Behandlingen bygger på att ljus absorberas av melanin därför kan vi inte behandla ljusblont, rött, grått eller vitt hår. Av samma anledning kan vi inte heller behandla dig som har väldigt mörk hud. Eftersom pigmentet i huden också kommer att fånga upp ljuset och detta kan leda till en brännskada.

Viktigt att tänka på

Vaxa ej det område som ska behandlas då vaxning kan påverka hårcykeln.Däremot går det bra att raka området.

D‌‌‌‌‌‌u bör undvik solbränna före och under behandlingsperioden. Därför ska du använd minst solskyddsfaktor 50 när du vistas i solljus.

 

Hårborttagning med IPL | Veritaskliniken

Hårborttagning med IPL | Veritaskliniken

Hårborttagning med IPL | Veritaskliniken

Dela:

Du kanske också gillar