Nyheter

Vad är behandling med Muskelavslappnande?

Behandling med muskelavslappnade är samma sak som botox-behandling.

I vårt ansikte har vi många olika muskler. Dessa muskler gör att vi kan röra vårt ansikte och ger oss mimik. Med åren skapas fåror och rynkor i vårt ansikte, blandat tillföljd av vår mimik. (men också för att vi förlorar spänsten och elasticiteten i huden).

Vid behandling med muskelavslappnande läkemedel försvagar vi muskulaturen i de områden där vi vill minska mimiken. Vanliga områden som behandlas med muskelavslappnande är exempelvis:

Efter behandlingen tar det vanligen mellan 5-14 dagar för läkemedlet att nå sin fulla potential. När detta inträffat kan du inte längre röra de behandlade musklerna och fortsätter därför inte att bygga på fåror/rynkor i det behandlade området.

Muskelavslappnande behandling används både för rynkor som uppkommit men även i förebyggande syfte

Viktig information till dig som är patient

1. Vi som utför behandlingen är antingen leg. sjuksköterska eller leg. läkare. Utöver våra medicinska utbildningar har vi alla vidareutbildat oss inom estetisk behandling.

2. Vid behandling med muskelavslappnande använder vi ett läkemedel vid namn Vistabel. Den aktiva substansen i Vistabell är Botulinumtoxin A. Vistabell är Botox, men för estetisk behandling. Vistabel produceras av läkemedelsbolaget Allergan.

Det finns många tillverkare av Botulinumtoxin A som används vid behandling med muskelavslappnande. Men det finns bara en tillverkare som får kalla sin produkt för Botox och det är Allergan.

Läs mer om läkemedlet Vistabel hos fass 

Läs mer