Intimkirurgi av inre blygdläppar

Intimkirurgi

Vi utför Labiaplastik även kallat intimkirurgi. Det är plastikkirurgi av den yttre delen av vaginan. Hos oss opererar vi bara de inre blygdläpparna. Ingen vagina är den andra lik och vi alla har olika stora blygdläppar. Dessutom är vi sällan symmetriska och det föreligger ofta en asymmetri i storleken mellan blygdläpparna. Vi korrigerar både asymmetri samt utför förminskning av blygdläpparna.

PRIS :

  • Labiaplastik : 15.000:-
  • Förlossningsskador : från 15.000:-
  • Klitorislyft : 10.000:-

(Låna räntefritt till din behandling via Human finans)

BOKA TID

 

Varför intimkirurgi?

Orsaken till att man väljer att genomgå intimkirurgi bottnar ofta i att man antingen känner sig psykiskt eller fysiskt hämmad. En del som har förstorade blygdläppar får exempelvis skavsår eller att blygdläpparna hamnar i kläm när man utför fysiska aktiviteter. Medan andra kan känna att de inte trivs med sin vagina ur ett estetiskt perspektiv. Anledningarna är lika många som antalet kvinnor som väljer att genom gå ingreppet.

Hur går intimkirurgi till?

Operationen sker i lokalbedövning vilket innebär att du är vaken under hela operationen. Ingreppet tar ca 45-60 minuter. När operationen är klar och du känner dig stark igen kan du gå hem. Under de första 3 veckorna bör du inte anstränga dig så att du blir svettig eller får ökad puls. Detta för att minimera infektionsrisken samt göra läkningsprocessen så kort som möjligt. Efter 6 veckor får du börja ha samlag samt bada och träna som vanligt. Om du har ett kontors jobb brukar du vanligen kunna återgå i arbete efter 1 vecka, har du däremot ett fysiskt jobb kan du behöva stanna hämma i 2 veckor.

Första tiden efter operationen

Första veckorna är det vanligt att man känner sig öm i området och du kan få blåmärken. Det är även vanligt att blöda lite grann de första dagarna. När såren börjar läka kan du uppleva klåda och irritation. Dessutom är det vanligt att få ökade flytningar under läkningsprocessen. Efter 6 veckor har de flesta läkt så att de kan leva precis som vanligt igen men återhämtningen kan vara längre än så.

Laserbehandling för de inre delarna av vaginan

Vi utför även laserbehandlingar av de inre delarna av vaginan. Om du upplever en generell förslappning av den vaginala kanalen kan vi med hjälp av laser få vävnaden att dra sig samman och tighta till sig. Den här behandlingen heter Intimalase vaginaltightening.  En annan laserbehandling som vi utför är InkontiLase som är en behandling för dig som lider av ansträngningsinkontinens. Med hjälp av laser får vi vävnaden i vaginan och runt urinröret att bli tightare och på så vis minskar läckagen. Båda våra vaginala laserbehandlingar är icke-kirurgiska och kräver därför ingen större konvalescens.

Dela:

Du kanske också gillar