Kärlbehandling

Ta bort kärl eller ådernät hos Veritaskliniken

Du kan ta bort kärl som känns beklämmande både i ansiktet och på kroppen. Vi på Veritaskliniken använder två olika metoder beroende på var kärlet sitter.

  • IPL använder vi oftast i ansiktet
  • Laser använder vi främst på kroppen

Ta bort kärl i ansiktet

Om du har ytliga blodkärl i ansiktet är du inte ensam. Det är mycket vanligt och kallas telangiectasias. Dessa tunna kärl syns ofta runt näsan eller på kinderna och kan ibland se ut som ett enda rött område. Anledningen till att de syns är för att de ligga nära hudens yta. Varför vissa har ytliga blodkärl och andra inte beror på flera faktorer. Exempelvis ärftlighet, överdriven solexponering eller på att du lider av hudsjukdomen Rosacea.

Med IPL (intensivt pulserande ljus) tar vi effektivt bort ytliga blodkärl i ansiktet. När ljuset träffar ditt kärl omvandlas ljuset till värme. Värmen förstör proteinet i kärlväggen, vilket leder till att kärlet gradvis kommer att försvinna.

Om du har Portvins märke, Skadade kapillärer, Diffus rodnad, Hemangiom eller Körsbärs angiomas kan vi också behandla dig med IPL. Eftersom även dessa tillstånd beror på att du har många eller stora kärl som ligger direkt under huden.

Beroende på placeringen och antalet kärl varierar antalet behandlingar. Räkna med cirka 1-3 behandlingar

‌‌‌‌‌‌‌‌PRIS: 800:- (enstaka kärl), 1500:- (större områden)
‌‌‌‌‌‌BOKA TID

Ådernät på kroppen

När det gäller ådernät på kroppen så är det väldigt vanligt förekommande. Risken för att få ådernät ökar med åldern och orsakerna är flera. Det är bland annat ärftlighet, graviditet, hormonell status, stillasittande arbete m.m. som spelar in om du får ådernät.

Oavsett orsaken till hur ådernätet uppstått så behandlar vi det med  Nd YAG laser. Under behandlingen så skjuter vi flera skott på olika ställen i av kärlet. När kärlet träffas av laser strålen absorberas laserenergin av blodpigmentet vilket skapar värme. Värmen leder till att kärlväggen blir kraftigt påverkad och kärlet förstörs. I bland kan det krävas upprepade behandlingar för att kärlet ska reagera på behandlingen. Men när kärlet är förstört hittar blodet hittar nya vägar i djupare kärl och kroppens immunceller tar hand om det behandlade kärlet.

PRIS: 800:- (enstaka kärl), 1500:- (större områden)
BOKA TID

Före och efter bilder vid behandling med Nordlys IPL

Före och efter bild kärlborttagning med Nordlys IPL Före och efter bild kärlborttagning med Nordlys IPL Före och efter bild kärlborttagning med Nordlys IPL Före och efter bild kärlborttagning med Nordlys IPL

Dela:

Du kanske också gillar