Behandla Akne och Akneärr

Behandla akne och akneärr hos Veritaskliniken

Om du lider av någon form av akne, så som finnar plitor,
blemmor, stora porer eller pormaskar kan vi behandla dig. Dessutom kan vi hjälpa dig med akneärr som du fått tillföljd av tidigare akneutbrott. Beroende på hur just din akne ser ut väljer vi en eller flera av våra behandlingsmetoder.

Varför får man Akne?

Vid någon tidpunkt i livet får vi alla akne. Skillnaden är bara hur mycket och hur återkommande vi får det. Våra kroppar producerar ett hormon som kallas androgen, vilken i sin tur stimulerar våra talgkörtlar att producera en oljig substans som kallas för talg.

Beroende på hormoner och olika näringsfaktorer produceras olika mycket talg hos olika individer. En överproduktion av talg kan blockera porerna och stänga inne talg och fett. I våra talgkörtlarna finns en långsamt växande bakterie som heter P acnes. Den här bakterien livnär sig på och bryter ner ditt talg.  När den här bakterien förökar sig, bildas kemikalier som bryter ned talgkörtelväggen och hudfetter till fria fettsyror. Dessa fettsyror tillsammans med hårprotein irriterar väggarna i hårsäcken och orsakar inflammation. Den här process leder till att du får en inflammerad blemma.

Behandla akne

Eftersom den aktiva aknen livnär sig på fett och talg brukar vi börja med en IPL-behandling (intensivt pulserande ljus).  När vi behandlar dig med IPL använder vi ljus direkt mot hudens yta. Ljuset absorberas av hemoglobin i blodkärlen och bildar då en intensiv värme. Den här värmen förstör blodkärlen som matar talgkörtlarna vilket bromsar talgproduktionen. Dessutom gillar inte P. acnes-bakterierna den här värmen. Sammanfattat kan man säga att en IPL-behandling minskar talgproduktionen och skadar bakterierna som skapar inflationen.

PRIS IPL: 2400:-
BOKA TID

Retinol-behandling är också ett alternativ som vi använder vid aktiv akne. Vi penslar då på en mycket potent retinol-lösning på dina akneområden. Den här lösningen ska verka i 8 timmar. Därför går du hem utan att vi tvättat av dig. När 8 timmar har passerat sköljer du själv rent området och smörjer in dig med en fuktgivande kräm.

PRIS Retinol-behandling: 1500:-
HITTA TID

Behandla akneärr

Om du har akneärr kan vi behandla dessa med laser eller en kombination av laser och Micro-Needling. Det du ska veta innan behandlingen påbörjas är att akneärr är svårbehandlade. Räkna inte med att alla ärr försvinner helt.  Det du kan räkna med är att ärren reduceras och att får en jämnare hudstruktur men att helt få bort dem är som sagt svårt.

När vi behandlar ärr med laser  använder vi en teknik som heter Frax 1550. Under den här behandlingen skapar vi små värme kanaler ner i din hud. Runt om kanalerna lämnar vi huden orörd, detta för att minska smärta och återhämtnings tid. Eftersom vi lämnar kvar obehandlad hud behandlas bara 20-25% av hudytan per behandling. För att kunna behandla hela ytan (100%) krävs att du genomgår 4-5 behandlingar med ca 1 månads mellanrum.

Laser:  2400 SEK/ behandling (vi erbjuder paketpris)
BOKA TID

Vi behandlar även akneärr med Micro-Needling vilket är en metod där vi använder många små nålar för att skapa små sår i ärret. När såren läker bildas ny vävnad och ärrets struktur förbättras. Det krävs ca 6 behandlingar med Micro- Needling för att få ett resultat på ärrvävnaden.

Micro-Needling:  1700 SEK/ behandling (vi erbjuder paketpris)
HITTA TID

Före- och efterbilder

Aknebehandling med Nordlys IPL från Elips

AkneAknebehandling med IPL Nordlys Elipsbehandlad med IPL Nordlys Elips

Aknebehandling med IPL Nordlys Elips

Aknebehandling med IPL Nordlys Elips

Aknebehandling med IPL Nordlys Elips

Retinolbehandling med Neostrata Retinol peel

Retinol-behandling mot akne hos Veritaskliniken

Dela:

Du kanske också gillar