Kemisk peeling

Kemisk peeling för dig som vill förbättra din hy.

Kemisk peeling är för dig som vill förbättra din hy.

Med mycket kraftfulla syror ger vi dig en ansiktsbehandling. När vi utför kemisk peeling arbetar vi med syror som har bevisad effekt och som är framtagna av hudläkare. Kemisk peling används bland annat vid behandling av följande:

 • Akne
 • Rynkor och fina linjer
 • Stora porer
 • Pigmentering och hudton

Vad kan jag förvänta mig av kemisk peeling?

För att kunna optimera resultatet arbetar vi med olika typer av AHA och Retinol. Om du vill ha en kraftfull och resultatinriktad ansiktsbehandling så är kemisk peeling något för dig.

 • Avlägsnar döda hudceller från hudytan
 • Normaliserar cellförnyelsen
 • Minimerar tilltäppning av porer
 • Ger jämnare hudton
 • Ger ökad fyllighet och fasthet

BOKA KONSULTATION

Vilken styrka på syra?

Beroende på din hudtyp och hudkvalité använder vi olika styrkor och koncentrat. Glykolsyra finns i styrkorna 20%, 35%, 50% och 70%. Mandelsyra och Citronsyra finns i styrkan 30%. Retinol-peelingen innehåller ett koncentrat på hela 3% vilket är mycket. Val av styrka och typ av syra avgör vi efter att ha tittat på din hud och efter att vi tillsammans diskuterat fram vilket resultat du önskar uppnå.​ De syror vi använder kommer från en leverantör som heter NeoStrata

PRIS AHA PEEL: 1200:-
‌‌‌‌‌‌BOKA TID

PRIS RETINOL PEEL: 1500:-
‌‌‌‌‌‌BOKA TID

Hur går en kemisk peeling till?

Vi börjar med att titta på din hy och prata om det du vill uppnå med behandlingen. Därefter väljer vi ut vilken eller vilka syror som passar dig och din hy.

Innan syrorna appliceras rengör vi din hy och balanserar hudens PH. Det är viktigt att din hy får rätt PH-värde innan behandlingen, eftersom det göra huden mer mottaglig för syrorna. När din hud är redo penslar vi på de olika syrorna. Syrorna får sedan verka.

 • Om det är en AHA-peel verka den under kort tid och vi övervakar din hud under hela tiden. Därefter avlägsnas peelen och din hud tvättas noga. Vi avslutar behandlingen med att lägga en vårdande och lugnande ansiktsmask.
 • Om det däremot är en Retinol-peel så övervakas du i 10 minuter efter det får du gå hem med peelingen på. Vår Retinol Peel ska nämligen verka i minst 8 timmar. När tiden har passerat tvättar du själv bort peelingen.

Kemisk peeling på Veritaskliniken Kemisk peeling på Veritaskliniken

‌‌‌Viktigt att upprätthålla resultatet

När du börjar med kemisk peeling rekommenderar vi att du rivstartar och kommer regelbundet på behandling. I början är det nämligen viktigt att göra behandlingen som en kur på ca 5-6 behandlingar med 5 veckors mellanrum.  Anledningen till det är att det inte räcker med 1 behandling om du vill uppnå ett bra resultat. Men när du kört en kur och processen i din hud är igång räcker det med att du kommer några gånger per år för att upprätthålla och bevarar det fina resultatet.

Vår personal kommer dessutom att rekommendera dig produkter från Neostrata som du regelbundet bör använda hemma för att förlänga ditt resultat. Vi har de flesta av Neostratas hudvårdsserier och i vår webbshop skinplanet.se kan du läsa om alla produkterna.

AHA peel

AHA står för Alpha hydroxy acids och detta är ett samlingsnamn för koncentrerade frukt-, socker- (glykol) och milda mjölksyror. Med AHA behandlar vi solskador, hud med aknetendens, känslig tunn hud, hyperpigmenteringar och miljöpåverkad hud.

Retinol peel

Retinol är en av de allra mest effektiva ingredienserna i hudvård. När den appliceras på huden omvandlas den till A-vitaminsyra. Retinol sätter fart på huden genom att boosta kollagenproduktionen, öka cellförnyelsen och jämna ut både hud och hudton. Även aknebenägen hud har positiva effekter av Retinol.

Retinol-behandling mot rynkor hos Veritaskliniken

Retinol-behandling mot akne hos Veritaskliniken

Retinol-behandling mot pigmentering hos Veritaskliniken

Dela:

Du kanske också gillar