IPL – Intensivt Pulserande Ljus

IPL Behandlingar på Veritaskliniken

IPL är en ljusbehandling där vi behandlar din kroppsbehåring, dina ytliga kärl eller din hud. Inom dessa tre områden kan vi göra ganska mycket vid en IPL-behandling. Vi på Veritaskliniken använder behandlingsmetoden för att utföra följande:

PRIS: ca 2400:-/ behandling,  exakt pris vid konsultation
BOKA KONSULTATION

Vem är lämplig för en IPL-Behandling

Eftersom IPL är en ljusbehandling krävs det att du inte är ljuskänslig i huden. Ljuskänslig kan du exempelvis bli om äter vissa mediciner, så som antibiotika. Dessutom är det viktigt att du inte har solat den senaste månaden innan behandlingen. IPL-Behandling passar dig som har ljus till mellan brun hy. Anledningen till att du inte kan vara för mörk i hyn är för att ljuset bildar värme när den fångas upp av pigment. Mörkare hy har mer pigment, därför riskera en mörk hy att bli brännskadad av denna behandling.

Vad är IPL?

IPL står för Intense Pulsed Light och är en ljusbehandling som använder en teknik som skapar ett brett spektrum av högintensivt ljus. Ljuspulserna har en våglängd på cirka 550 nm – 1200 nm och dessa pulser sker under en mycket kort tid.

Genom att använda rätt filtrering, rätt inställning av energi och rätt hastighet, värmer ljuspulserna upp vävnaden som ska behandlas. Ljuset behöver ett upptagnings ämne för att behandlingen ska kunna fungera. Vid våra olika behandlingar är det melanin, hemoglobin eller vatten som agerar upptagningsämne i vävnaden.

Vad har ni för system?

På Veritaskliniken har vi valt att arbeta med ett IPL-system som heter Nordlys. Det tillverkad av danska Ellips. Ellipses IPL-system används bland annat på flera svenska universitetssjukhus och estetiska hudkliniker. Ellipse system Nordlys har i flera vetenskapliga artiklar visat sig vara mycket effektivt och säkert. Det är just därför som vi har valt att arbeta med just detta system.

 

IPL behandlingar på veritaskliniken

IPL - Före- och efter bilder - Veritaskliniken

 

Dela:

Du kanske också gillar