Ögon – Rynkor, påsar eller mörka ringar

Påsar under ögonen

Kråksparkar, hängande ögonlock och påsar under ögonen är vanliga ålderstecken. Området runt ditt öga är väldigt känsligt och huden här är väldigt tunn. Därför ser du oftast dina första ålderstecken i just det här området. Om du upplever att du ser trött och påsig ut kring ögonen kan någon av våra anti-age behandlingar vara något för dig.

  • Slapp hud och påsar under ögonen
  • Kråksparkar och rynkor
  • Mörka ringar och pigmentering
  • Hängande övre ögonlock

Slapp hud och påsar under ögonen

Med ökad ålder producerar kroppen mindre av de faktorer som gör vår hud spänstig, volymiös samt återfuktad. Huden under ögat är, redan från det att vi föds, mycket tunnare och känsligare en övrig hud på kroppen. Därför syns en förslappning i detta område tidigt i din åldersprocess.

Förslappningen kan vara som små skinpåsar eller som mer fylliga påsar under ögonen. Om du har fylliga påsar på morgonen men som försvinner under dagen kan detta bero på att du har försämrad cirkulation i kombination med att din hud förlorat spänst. Resultatet av detta blir att vävnaden inte orkar hålla tillbaka vätska i området och du får en svullnad. Under dagen när du är uppe och rör på dig ökar cirkulationen och vätskeansamlingen under ögat försvinner och kvar är då en tom skinpåse.

Om du däremot alltid har en fylld påse oavsett tid på dygnet så är det troligen fett som fyller depån och när huden förlorat sin spänst kan den inte hålla tillbaka fettet runt ögat på samma sätt som tidigare. Påsar som beror på fett måste operaras bort.  Tomma påsar och påsar som tömmer sig under dagen kan vi förbättra med icke-kirurgiska alternativ.

Slapp hud under ögat behandlar vi vanligen med PDO-trådar och gärna i kombination med Hydra-boost

PRIS: 6000:-
BOKA TID

Kråksparkar och rynkor

Kråksparkar kallas de solfjädersliknande rynkor som syns runt ögats ytterkant. Dessa rynkor får du när du börjar bli äldre och beror dels på din ansiktsmimik men även på förlorad spänst i området. När vi behandlar dina kråksparkar använder vi oftast  Muskelavslappnande läkemedel

PRIS: 3000:- (1500:- för medlemmar)

BOKA TID

Rynkor under ögat beror ofta på en volymförlust samt minskad spänst och elasticitet. Dessa rynkor behandlar vi fördelaktigt med Hydra-Boost 

PRIS: 1500:- / behandling
BOKA TID

Mörka ringar

Mörka ringar kan komma med ökad ålder och beror ofta på något av följande:

  • Din hud under ögat har blivit mer tunn och du har förlorat volym. När detta inträffar lyser kärlen under ögat igenom huden och detta upplevs som mörka ringar.
  • Du har fått en ökad pigmentering i huden under ögat till följd av ålder, melasma eller gamla solskador. Du har då fått en mörkare eller fläckigare hudfärg under ögat.

Mörka ringar under ögat behandlar vi antingen med filler (Tear Traft) eller med PDO-trådar.

PRIS: 6000:-
BOKA TID

Hängande övre ögonlock

Om du har tunga och hängiga ögonlock kan en ögonlockplastik vara rätt väg att gå. Tunga ögonlock beror på en generell förslappning av huden i ögon området. Med ökad ålder förlorar huden sin spänst och elstisitet vilket resulterar i att huden blir mer uttöjd. När detta inträffar blir det ett visuellt hudöverskott, detta syns ofta tydligt i ögonområdet. Men det är inte bara själva ögonlocket som förlorar sin spänst utan även pannan och övriga ansiktet. Vilket i sin tur också påverkar de hängande ögonlocken.

När vi utför plastikkirurgi på de övre ögonlocken tar vi bort hud och fett. Detta skapar en mer öppen blick och ett ungdomligare intryck.

PRIS: 20 000:- (Låna räntefritt via humanfinans)
BOKA TID

Vilken ögonbehandling passar mig?

Ögonen är en väldigt central del i våra ansikten och är väl förknippade med att uttrycka våra sinnesstämningar, så här krävs det att vi tillsammans diskuterar igenom vad du önskar uppnå med din behandling. Detta gör vi under en konsultation.

Boka kostnadsfri konsultation ‌‌‌‌‌‌‌

Till alla våra patienter med problem i ögonområdet rekommenderar vi att använda behandlande ögonkrämer eller ögonmasker.

 

Dela:

Du kanske också gillar