Laserbehandling mot nagelsvamp

laserbehandling mot nagelsvamp

Nagelsvamp kan vara svårbehandlad och bli en långdragen plåga för den som drabbats. Men om du lider av din nagelsvamp kan ett alternativ vara att behandla dina naglar med vår Clear Steps laser. Eftersom behandlingen sker med laser är den mycket skonsam.

 • Svampen påverkas kraftigt av laser
 • Inga kemikalier
 • Få biverkningar

PRIS: 750:- per behandling
BOKA TID
‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

Nagelsvamp kan visa sig på olika vis

Om du har tjocka gulaktig naglar, har du troligen drabbats av nagelsvamp. Nagelsvamp är en vanlig åkomma, så du behöver inte känna dig ensam. Risken för att drabbas ökar med åldern eller om din nagel har blivit skadad. Dessutom ökar risken att du blir smittad om du vistas i gemensamma våtutrymmen.

Symptomen på du fått nagelsvamp är som sagt förtjockade gula naglar som skivar sig. Ibland kan man även uppleva smärta i nageln i samband med exempelvis tryck från skorna.

Om du vill vara helt säker på att det är nagelsvamp, kan du besöka din vårdcentral för provtagning. Vi på Veritaskliniken tar nämligen inga prover utan gör en okulär undersökning genom att titta och känna på dina naglar.

 • Tjocka naglar
 • Gula naglar
 • Missfärgade naglar
 • Naglar som skivar sig
 • Naglar som inte sitter tight mot nagelbädden

‌‌‌‌‌‌‌‌Clear steps Laserbehandling

När vi konstaterat att du har nagelsvamp behandlar vi dig med laser. Lasern hettar upp din nagel och når ner i nagelbädden och nagelbanden där svamparna trivs. Genom att vi behandlar dig med laser dödas svampen successivt, vilket resulterar i att en ny frisk nagel börjar växa ut. Eftersom nageln tar långtid på sig att växa syns inte fullt resultat förrän efter ca 12 månader. Vid avancerad nagelsvamp är tillväxten av nageln ännu långsammare. Ibland kan det ta upp till två år.

Varför Laser mot nagelsvamp?

Den traditionella behandlingen av nagelsvamp har hittills varit nagellack. Dessa nagellack innehåller svampdödande medel vilka har bäst effekt på ytlig nagelsvamp. Vid mer utbredd nagelsvamp hjälper ibland tablettbehandling, en inte helt biverkningsfri behandling. Laserbehandling är  alltså ett bra alternativ för dig  som vill behandla svampen utan att använda mediciner eller kemikalier. Vår behandling Fotona Clear steps utförs med  Nd:Yag laser. Denna typ av laser kan döda svampen i alla delar av nageln, vilket resulterar i att en ny frisk nagel kan växa ut. Läs mer om laser

Antal behandlingar

När du kommer till oss börjar vi med att konsultera dig. Efter det lägger vi upp en individuell behandlingsplan åt dig. Eftersom nagelsvampens omfattning varierar från person till person så varierar antalet behandlingar.  Men vanligen så sker behandlingen 1 gång per vecka under 4-6 veckor. Vid varje tillfälle behandlar vi alla dina 10 naglar på händer/fötter.

Resultatet av laserbehandlingen varierar också beroende skicket dina naglarna är i när behandlingen påbörjas. Om du har ytlig nagelsvamp och om den inte är så långt gången kommer du att få ett snabbare resultat. Medan om dina naglarna är kraftigt drabbade, kommer det att ta längre tid och fler än 6 behandlingar kan komma att krävas. En kraftig drabbad nagel är förtjockad, deformerade och missfärgade ända ner till nagelbädden.

Boka Konsultation 

Tånaglar – Hygien och skötsel i samband med behandling

 • Använd inte andras strumpor eller skor
 • Använd dina egna badtofflor om du duschar eller simmar på offentliga anläggningar
 • Byt strumpor dagligen och tvätta dem i minst 60 grader
 • Använd skor som andas och som inte stänger in fötterna
 • Lägg skorna i frysen då och då eller tvätta skorna om de går att tvätta.
 • Tvätta fötterna dagligen, använd särskild handduk till fötterna. Tvätta handduken i 60 grader.
 • Gå gärna barfota när du kan, så att fötterna får andas
 • Använd inte nagellack (kosmetiska)

Fingernaglar – Hygien och skötsel i samband med behandling

 • Använd inte andras vantar eller handskar
 • Byt vantar dagligen och tvätta dem i minst 60 grader
 • Handskar som inte går att tvätta lägger du i frysen
 • Använd handskar/vantar som andas och när de blir blöta byt till ett par torra.
 • Tvätta händerna dagligen och använd egen handduk till händerna. Tvätta handduken i 60 grader.
 • Använd inte nagellack (kosmetiska)

Efter avslutad behandling

När behandlingen avslutas är det viktigt att du fortsätter att sköta om din fötter/händer. Fortsätt gärna att följa instruktionerna här ovan för att minimera risken att du smittas igen.

Vad är egentligen Nagelsvamp?

Nagelsvamp (Onykomykos) är en svampinfektion som kan drabba dina naglarna. Ofta börjar nagelsvamp som vanlig fot- eller handsvamp för att sedan få fäste i dina naglar. En nagelsvampsinfektion börjar vanligen med en missfärgad fläck under nagelns tipp oftast vit eller gul färgad. När svampen sprider sig djupare ner i din nageln, kan den orsaka missfärgning och förtjockning vilket i sin tur får nageln att flagna eller skiva sig. När det gått så här långt, finns anledning att tro att infektionen drabbat alla delar av din nagel (nagelmatrisen, nagelbädden och nagelplattan).

Precis som alla annan svamp gillar din nagelsvamp fukt och värme. Så om då går i fuktiga strumpor och trånga skor kommer din naglesvamp att älska dig. Dessutom trivs och sprids svampen väldigt bra i våtrum, så du bör tänka på att använda tofflor när du vistas i offentliga duschrum eller simhallar.

Här nedan kan du ta del av ett animerat klipp för att få en inblick i hur laserbehandlingen går till

Dela:

Du kanske också gillar