Plastik av övre ögonlock

kirurgi av övre ögonlock | Veritaskliniken

Om du upplever dina övre ögonlock som tunga och slappa kan en Ögonlocksplastik vara något för dig . När du åldras är det inte helt ovanligt att de övre ögonlocken börjar hänga. Ett hudöverskott i detta område syns påtagligt och kan göra att blicken ser trött, arg eller åldrad ut. En plastikoperation av de övre ögonlocken ger dig:

  • Mindre överskottshud
  • En piggare och mer vaken blick

PRIS: 20 000:- (Låna räntefritt till din behandling via Human finans)
BOKA TID

Konsultation innan operation

För att se om ögonlocksplastik är något för dig börjar vi med att konsultera dig. Under konsultationen får du bland annat fylla i en hälsodeklaration. Dessutom gör vi en klinisk undersökning av ögonområdet.

BOKA KONSULTATION

Ögonlock hänger mer med åldern?

Med ökad ålder sker en generell förslappning av huden. Det gäller inte bara ögonlocken utan förslappningen sker i hela ansiktet. Man brukar tala om att tyngdlagen tar ut sin rätt med åren och en viss sanning ligger det i det. För när huden tappar sin spänst och elastisitet blir den mer uttänjd och slapp. Det bildas då ett hudöverskott och detta hudöverskott dras neråt när vi är i upprätt läge, med tanke på just tyngdlagen.

Detta innebär att den förslappning som skett i pannan gör att dina ögonbrynen sjunker. Detta leder till att avståndet mellan ögonbryn och öga minskar vilket i sin tur gör att ögonlockets hudöverskottet blir extra tydligt.

Varför ögonlocksplastik?

Anledningarna till att man väljer att operera sina ögonlock varierar. En del upplever att de får försämrad syn medan andra upplever att deras utseende förändrats. En bidragande orsak till att många upplever just hängande ögonlock som ett problem är för att ögonen är en central del i våra ansikten. Dessutom förknippar vi ofta hängande ögonlock med dystra sinnesstämningar vilket inte alls behöver stämma överens med hur personen känner sig på insidan. Därför kan viljan att operera ögonlocken dels vara att hudöverskottet ger försämrad syn men även för att utseendet gör att man inte trivs och känner igen sig.

Hur går operationen till?

Under operationen är du vaken. Vi bedövar dig med lokalbedövning, samma typ av bedövning som du får när du är hos tandläkaren. När du är helt bedövad i området påbörjar vi operationen. Vi tar då bort överskottshuden i området och syr sedan ihop huden på ett sätt som gör att ärret efteråt kommer att hamna på ett fördelaktigt sätt. Efter operationen kan du gå hem, men du bör ta det lugnt och ha frysta ärtor till hands. Ärtorna är bra för att kunna kyla området då och då eftersom detta lindra svullnad.

Tiden efter operationen

De första 3 veckorna efter operationen bör du inte utsätta dig för fysiskansträmngning så att du får kraftig puls ökning. Dessutom är det viktigt att du undviker att svettas för underlätta läkningsprocessen. Därför är lugna promenader den motionsform du med fördel kan ägna dig åt. Om du har ett stillasittande arbete kan du återgå efter ett par dagar. Om du däremot har ett fysiskt arbete kan du behöva stanna hemma i upp till 2 veckor. Efter ca 1 vecka plockar vi bort stygnen och efter 6 veckor är de flesta färdig läkta.

Viktigt att tänka på:

  • Ingen träning på 3 veckor
  • Undvik kontaktlinser i 3 veckor
  • Inget smink i ögonområdet förrän stygnen är borta
  • sov med huvudet högt de första dygnen
  • Skydda ärren från solen i minst 6 månader (solglasögon/solskydd)
  • Var uppmärksam på infektionssymtom eller om du mår fysiskt dåligt på annat sätt
  • Flyg inte längre än 3 timmar första veckan

Behandlingar av undre ögonlock

Vi utför flera olika icke-kirurgiska behandlingar av under ögonlock. Exempelvis Trådlyft och Hydra-boost

Dela:

Du kanske också gillar