Stötvågsbehandling

cellulite reducering och skintightening med stötvågor

Celluliter och ansamlingar av slagprodukter beror ofta på dålig cirkulation. Med en stötvågsbehandling ökar du cirkulationen i ditt problemområde och därigenom reducerar celluliter. Dessutom får du fastare vävnad och hjälper kroppen att rensa ut slaggprodukter.

Vi på Veritaskliniken har specialiserat oss på stötvågsbehandling utifrån ett estetiskt perspektiv. Så till oss kommer du när du vill behandla dig utifrån kosmetiska skäl eller för ditt välbefinnande. Eftersom stötvågorna får igång cirkulationen och hjälper kroppen att rensa ut slagprodukter rekommenderar vi dig att dricka mycket vatten innan och efterbehandlingen.

Vanliga behandlingsområden:

 • Mage – Pris 1000:-
 • Armar  – Pris 1000:-
 • Rumpa – Pris 1000:-
 • Lår – Pris 1200:-
 • Rumpa + lår – 2000:-

När du köper ett paket om 5 behandlingar får du 20% rabatt.

BOKA TID
BOKA KONSULTATION

Hur går behandlingen till?

När du kommer till oss börjar vi med att konsulterar vi dig. Innan stötvågsbehandlingen startar, applicerar behandlaren en gel eller olja på hudytan. Det här gör vi för att behandlingen ska vara så skön som möjligt för dig. För under själva behandlingen kommer vi att föra ett handstycke fram och tillbaka över hudytan. Genom handstycket förs störvågorna ner igenom huden och når vävnaden. I handstycket finns en kompressor som genererar pneumatisk energi, vilken överförs via en löpande kula. Det är den här process som skapar stötvågorna.

Reducerar Celluliter och hjälper huden till nybildning av kollagen

En stötvågsbehandling kickar igång flera processer i det området som behandlas:

 • ”Triggar” inflammationsfasen och kroppen svarar med en ökad metabol aktivitet, vilket påskyndar och underlättar läkningsprocessen.
 • Inflammationsfasen triggar ny bildandet av kollagen och elastin, som i sin tur hjälper huden att återhämta sig. Processen leder till att huden stramas åt.
 • Ökad nybildning av blod- och lymfkärl samt en ökad frisättning av olika tillväxtfaktorer.
 • Ger en ordentlig ökning av cirkulation i området.
 • De kraftfulla stötarna går ner i underhudsfettet vilket hjälper till att påverka underhudsfett som klumpat ihop sig under huden och bildat celluliter.
 • Hjälper till att rensa ut slaggprodukter och ansamlingar i området.

Stötvågor, vad är det och fungerar det?

Stötvågsbehandling är mer känt under det engelska namnet shockwave therapy (ESWT). Detta är en behandlingsmetod som har använts sedan 80-talet och i början användes den främst vid behandling av njursten. Under 90-talet började behandlingsmetodens fördelar göra sig gällande inom idrottsmedicin. Då som ett mer framgångsrikt och skonsamt alternativ till kortisoninjektioner vid skador i muskler och senor. Vid behandling av inflammationer i exempelvis hälsenan, benhinnorna, axlar eller knän är en stötvågsbehandling är att föredra.

På senare tid har man sett fördelar med att ge patienter stötvågsbehandling ur rent estetiskt- och välbefinnande syfte. Eftersom stötvågsbehandling kan öka cirkulationen och rensa ut slaggprodukter i områden som ofta upplevs som problemområden.

När kan man se resultatet?

Efter bara 1 behandling kommer du att märka skillnad och uppleva att något hänt med din hud. Men för att få en tydlig visuell förändring, krävs mellan 5-12 behandlingar. Hur många behandlingar som krävs för just dig, beror på hur snabb du svarar på behandlingen och hur ”cellulite fri” du vill bli.

Vad är Celluliter?

Celluliter även kallat apelsinhud är något som de flesta av oss har, vissa mer, andra mindre. Förenklat kan man beskriva det som att underhudsfettet klumpar ihop sig. Aningarna till att vi får cellultiter är flera. En vanlig misstolkning är att celluliter är direkt förknippat med fetma. Så är inte fallet, det är bara det att celluliterna syns tydligare på en person med övervikt. Celluliter är snarare hormonellt och ärftligt betingat och drabbar även smala personer.

cellulite reducering och skintightening med stötvågor

Varför blir vår hud slapp?

Med åldern tappar huden sin spänst och elasticitet, det är helt normalt. Hur just din hud beter sig beror dels på anlag men även på hur du lever genom livet. Har du exempelvis tappat i kroppsvikt hänger inte alltid huden med självmant, lika så om du varit gravid är det inte helt självklart att din hud återfår tidigare spänst. Kost, motion och vätskeintag har även en stor påverkan på din hudens välmående, precis som din övriga kropp.

Dela:

Du kanske också gillar