Kärlbehandling

Synliga kärl i ansiktet eller kärl på kroppen är något som kan upplevas beklämmande och är en vanlig behandling hos oss. Vi arbetar med olika tekniker beroende på om blodkärlen du vill bli av med sitter i ansiktet eller på kroppen.
 

Blodkärl i ansiktet


Ytliga blodkärl i ansiktet är vanliga och kallas telangiectasias. Dessa tunna kärl runt näsan eller på kinderna är små blodkärl nära hudens yta som ofta är en följd av solexponering eller att du lider av hudsjukdomen Rosacea. Ibland uppträder kärlen som ett end rött område.


Om du lider du Portvins märke, Skadade kapillärer, Diffus rodnad, Hemangiom eller Körsbärs angiomas till följd av många eller stora kärl som ligger direkt under huden behandlar vi dessa effektivt med IPL.

Ytliga blodkärl, Rosacea och röda blodkärl i ansiktet behandlar vi med IPL.

IPL - behandling

Korta säkra ljuspulser riktas direkt mot kärlet. Ljuset omvandlas till värme som förstör proteinet i kärlväggen, vilket leder till att kärlen gradvis försvinner efter behandlingen.


Antal behandlingar

Antalet behandlingar varierar från en till 1-3 beroende på placering och antal kärl.
 

Blodkärl på kroppen


Åderbråck på benen i någon form förekommer hos åtminstone 1/3 av vår befolkning. Det är främst kvinnor som drabbas och förekomsten ökar med åldern. Åderbråck är utvidgning av venerna. Orsakerna är flera; bland annat ärftlighet, graviditet, hormonell status, stillasittande arbete som alla leder till att venklaffarna slutar fungera p.g.a. förhöjt tryck i venväggen. En minoritet av patienterna (20 %) har många stora åderbråck som leder till underbenssvullnad, eksem och sår och bör på medicinska indikationer i första hand åtgärdas kirurgiskt. En majoritet (80 %) av patienter har kosmetiska besvär i form av ytliga ådernät och små åderbråck. På Veritaskliniken behandlar vi ytliga ådernät/åderbråck på kroppen med Nd YAG laser.


Nd YAG laser behandling

Laserenergin absorberas av blodpigmentet i ådernäten vilket skapar värme som leder till att kärlväggen och därmed kärlet förstörs. Blodet hittar nya vägar i djupare kärl och kroppens immunceller tar hand om det behandlade kärlet.


Antal behandlingar

Merparten av patienterna behöver upprepade behandlingar.


Behandlingar som används för kärlbehandling:

IPL Veritaskliniken

Metoden användas för hudföryngring, borttagning av pigmentfläckar, permanent hårborttagning, ta bort blodkärl i ansiktet, ta bort rodnader, ta bort portvins märken, behandla pågående akne och akneärr.

Laserbehandlingar | Veritaskliniken

Laser används både inom kirurgi och estetik i en mängd behandlingar som snarkbehandling, borttagning av vårtor, behandling av nagelsvamp, vaginaltightening, mm