Hårborttagning (reducering)

Hår borttagning med IPL | Veritaskliniken

Permanent hårborttagning är en behandling för dig som upplever att delar av din kroppsbehåring besvärar dig. Generande hårväxt, inåtväxande hårstrån eller bara trött på att raka dig, anledningarna till att ta bort oönskad hårväxt kan vara många. Vi kan behandla de flesta som söker sig till oss. Vid en konsultation gör vi bedömning av ditt hår och din hudtyp därefter gör vi en behandlingsplan över vilka områden som kan behandlas.

 

  • Hel kropp 7000 kr, 1 behandling 25000 kr, 5 behandlingar
  • Stort område, t ex hel rygg, hela ben 3000 kr, 1 behandling 10000 kr, 5 behandlingar
  • Medelstort område, t ex del av rygg, lår, underben, armar, ansikte 1800 kr, 1 behandling 7000 kr, 5 behandlingar
  • Mindre område, t ex armhålor, bikinilinje, mustasch, magsträng 800 kr, 1 behandling 3200 kr, 5 behandlingar

BOKA TID >>

 

Permanent hårborttagning med IPL

Det du ser av ditt hår är själva hårstråt. Hårstråt består av döda celler och är hårt keratin. Ditt hårstrå har tre lager där mellanlagret är det som ger håret styrka och färg. Färgen är melanin även kallat pigment. Nere i huden sitter hårstråt fast i en hårsäck. Ditt hårstrås liv delas in i 3 cykler, växtfas, vilofas och övergångsfas. Under växt fasen har håret kontakt med roten och håret växer. I vilofasen sitter hårstråt fortfarande fast men den har tappat kontakt med roten. I övergångsfasen släpper hårstråt och trillar av. När övergångsfasen är över går hårsäcken in i en ny växtfas och det produceras ett nytt hårstrå.

 

  • Hårfärg
  • växtfas

 

När vi behandlar dig med IPL (intensivt pulserande ljus) använder vi oss av korta säkra ljus pulser.  Permanent hårborttagning med IPL bygger på att ljuset absorberas av melanin (färgpigmentet) som finns i ditt hår.  När IPL-ljuset fångas upp av melanin bildas värme. Värmen i sin tur skadar hårsäcken om håret befinner sig växtfasen då hårstråt har kontakt med roten. När hårsäcken blir skadad kan den inte producera ett nytt hårstrå. Det är ungefär 20% av hårstråna som befinner sig i växtfasen samtidigt. Därför är det endas ca 20% av hårstråna som reduceras vid varje behandlingstillfälle. För att reducera ytterligare krävs upprepad behandling. Hur många behandlingar som krävs är helt upp till dig och hur "hår fri" du vill bli. En ny behandling kan utföras med 4-6 veckors mellanrum.

 

Vem är lämplig för permanent hårborttagning med IPL?

  • Ljus hy med mörka hårstrån är du den bästa kandidaten för att få ett bra resultat på kort tid.
  • Mörkare hy med mörka hårstrån går utmärkt att behandla men det krävs ofta fler behandlingar.
  • Ljus hy med ljusa hårstrån går utmärkt att behandla men det krävs ofta fler behandlingar

Behandlingen bygger på att ljus absorberas av melanin därför kan vi inte behandla ljusblont, rött, grått eller vitt hår. Av samma anledning kan vi inte heller behandla dig som har väldigt mörk hud. Eftersom pigmentet i huden också kommer att fånga upp ljuset och detta kan leda till en brännskada.

 

Viktigt att tänka på

Direkt efter behandlingen kan du bli lite rödprickig detta lägger sig inom ett par dagar. Efter ca  2-3 veckor kommer du att tappa de skadade hårstråna och du ser då resultatet av din permanenta hårborttagning. ‌‌‌‌‌‌Undvik solbränna före och under behandlingsperioden använd solskyddsfaktor när du vistas i solljus. Vaxa ej det område som ska behandlas då vaxning kan påverka hårcykeln.Däremot går det bra att raka området.

 

x

E-BUTIK

NU KAN DU SHOPPA VÅRA
HUDVÅRDSPRODUKTER ONLINE
BESÖK BUTIKEN

Vi rekommenderar:

Behandla Akne och Akneärr | Veritaskliniken

Vi behandlar både pågående akne och ärr som resultat av svår akne. Efter konsultation väljer vi val av behandlings metod för dig.   

FRAX 1550 | Veritaskliniken

Frax 1550 använder vi för att behandla Akneärr, Stora porer, Bristningar och Rynkor

Hudföryngring | Veritaskliniken
Behandlingen fokuserar på solskadad, väderbiten och naturligt åldrad hud. Reducera ålders fläckar, ojämn pigmentering och difus rodnad samt öka kollagenproduktionen. Resultatet blir en jämnare hud. 
 
Behandla nagelsvamp | Veritaskliniken

Vi behandlar nagelsvamp med laser - helt utan biverkningar

Förbättra hudkvaliteten och lystern med Laser-Peel | Veritaskliniken

Förbättra hudkvaliteten och lystern med Laser-Peel 

Behandling för män | Veritaskliniken

Vi är specialister på icke-kirurgisk anti-aging och korrigering för män