Äntligen sommar och sol – Men glöm inte solskyddet

Veritaskliniken har hudvård som både vårdar och skyddar

Nyhetsartikel skriven den 2017-06-12

Att vistas i solen och exponeras så att du blir röd och bränner dig, är skadligt för huden. Det är viktig att vara försiktig, men också viktigt att inte undvika solen helt. Att vistas lagom i solen är bra för kroppen. För att det ska bli just lagom och inte skadligt solande är det viktigt att skydda kroppen med kläder eller med solskyddsfaktor.

Hos oss kan du köpa avancerad hudvård med solskyddsfaktor. Ta mig till shoppen >>

När du väljer solskydd ska du ta hänsyn till vad du ska göra under dagen. Här kommer några tips på hur du kan tänka kring val av skydd och hur du skydda dig hela dagen.

  • Använd alltid en högre solskyddsfaktor i ansikte, på hals och dekolletage. För här är vår hud som känsligast.
  • En tumregel för att välja styrka på solskyddet är att multiplicera den tid du tänker vistas i solen med den tid det tar för dig att bränna dig utan solskydd. Exempelvis om du blir röd av att vistas 30 minuter i solen och om du tar ett solskydd med spf 23 så kan du vistas 11h och 30 min längre i solen tills du blir röd, alltså 23 gånger så lång tid. Detta förutsatt att solskyddet är intakt vilket är extremt svårt att uppnå, så ta för vana att smörja in dig flera gånger om dagen.
  • Smörj in dig 15 minuter innan du ska börja vistas i solen
  • Solen är som starkast mellan klockan 11-15. Under denna tid bör du smörja in dig varannan timme för att fylla på med solskydd.
  • Smörj in dig efter varje gång du badat
Dela:

Du kanske också gillar